Pieczone pączki z kokosem i dżemem (wegańskie)

Gabriela
Desery
19.02.2020 14:42
Pieczone pączki z kokosem i dżemem (wegańskie)

Składniki: – 1 szklanka zwykłej mąki – ¼ filiżanki proszku do pieczenia – 2 łyżki stołowe cukru kryształu – 2 jajka – ¾ szklanki mleka – 1 łyżka stołowa oleju roślinnego – ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii – Podzielić ciasto na równe części i każdą z nich rozwałkować, tworząc kulę. – Każdą kulkę uformuj w okrąg, połóż na wysmarowanej tłuszczem blasze i piecz przez około 15 minut. Żyjemy w świecie, w którym śmieciowe jedzenie jest wszędzie, a nawyki żywieniowe zmieniają się z dnia na dzień. Sposób przygotowania: – Przesiej mąkę i proszek do pieczenia, a następnie odłóż na bok. – Pozostaw pączki na chwilę do ostygnięcia, a następnie podawaj. – W misce wymieszaj cukier z jajkiem i dodaj mleko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://marcepanowakuchnia.pl/2020/02/pieczone-paczki-z-kokosem/