- Do większego garnka na spód kładziemy ściereczkę, układamy słoiki i między nimi wciskamy kolejną ścierkę (nie jest to konieczne, ale wtedy jest pewność, że słoiki nie będą o siebie uderzać). Oczywiście jest to mój pierwszy film i niestety jeszcze nie do końca się zapoznałam z niektórymi opcjami, ale już wiem, żeby nakręcać film w innej pozycji kamery.. Tak jak obiecałam na FB w relacji, dzisiaj otrzymujecie przepis na pyszny domowy sos pomidorowy. Resztę rzeczy potrzebnych do wykonania zapewne już każdy posiada w swojej kuchni, więc nie ma co czekać i brać się do roboty. :) Co więcej, ruszam z filmami na YouTube i każdy przepis, który wymaga więcej roboty np. ciasta czy większe desery lub obiady będę filmowała. Składniki: - 4-5 kg sparzonych wrzątkiem pomidorów - 5 średnich słoików (zależy od gatunku pomidorów, ile wyjdzie gęstego sosu) - Sparzone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. - Wyjmujemy, osuszamy i stawiamy do góry dnem na ścierce w chłodnym miejscu (sprawdźcie, czy wszystkie są szczelne, jeśli któryś nie złapał, zakręćcie go porządnie!). Podczas gotowania woda będzie odparowywać, a wtedy sos gęstnieje. - Gęsty i gorący sos przelewamy do wyparzonych słoików, zostawiając około 1 cm wolnego od wieczka.