Zupa pomidorowa z makaronem, mięsem mielonym, jarmużem i czerwoną fasolą / 3 porcje Składniki: - 2 ząbki czosnku - 150 g ugotowanego makaronu - 200 g mielonego mięsa wołowego - 400 g puszki pomidorów w całości 1/2 puszki czerwonej fasoli - 2 szczypty słodkiej i wędzonej papryki w proszku - 1 łyżka słodkiej papryki w proszku - 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku - 2 garście jarmużu - sól, pieprz do smaku - 3 łyżki oliwy z oliwek - woda Przygotowanie: - Czosnek obieramy, kroimy na półplasterki. - Dodajemy mięso mielone, po chwili czosnek oraz przyprawy: wędzoną paprykę w proszku, paprykę słodką i ostrą w proszku. Ta zupa jest moim przykładem na to, że jarmuż możemy jeść nie tylko w formie chipsów czy koktajlów. To lepsza wersja zupy pomidorowej, bo jest w niej mięso mielone wołowe, jarmuż i czerwona fasola. - Po 5 minutach dodajemy odsączoną i opłukaną z zalewy czerwoną fasolę oraz ugotowany wcześniej makaron. To syta i bardzo pyszna zupa, którą można przygotować w 20 minut.