Zajrzyj także do moich propozycji obiadowych: – pieczone ziemniaki – ziemniaki zapiekane ze śmietaną – ziemniaki nakrajane – ziemniaki w mundurkach – kotlet schabowy – ragu z kaczki – szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym – polędwiczki z kurkami – królik w winie – polędwiczki z szynką parmeńską – żeberka barbeue – pulled pork – kotlet de volailee – kurczak na butelce piwa SMAŻONE PIKANTNE ZIEMNIAKI Przygotowanie: 45 minut Składniki: – 6-7 ziemniaków – 2-3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju – sól – 2-3 łyżki pasty Patak’s Tikka Masala – 1 cebula – opcjonalnie: jajka sadzone do podania Przygotowanie: Ziemniaki umyj i obierz. Podsmaż na koniec na patelni w której podsmażały się ziemniaki, dzięki temu smak tikka masala będzie wyczuwalny również w cebuli. W e-booku znajdziecie też mój przepis na przepyszne curry z kalafiora, zrobiłam go rok temu i na blogu cieszył się ogromną popularnością. 🙂 Przepis na te ziemniaczki pochodzi z DARMOWEGO E-BOOKA KULINARNE INDIE 150 PRZEPISÓW marki PATAK’S, którą zapewne już doskonale znacie, bo nie raz gościła na moim blogu. Podawaj ziemniaki jako samodzielne danie na przykład z jajkiem sadzonym lub jako dodatek do ryb lub mięs. Te ziemniaki to proste i genialne w smaku danie, takie które możesz zrobić bez większego wysiłku, a później po prostu włączyć ulubiony serial lub film i nieśpiesznie się nim delektować. Następnie smaż ziemniaki na patelni na rozgrzanym oleju. Dodaj komentarz pod postem, a następnie zapisz się do newslettera, który marka wysyła raz na kilka tygodni (nowości, specjalne przepisy, warto się zapisać!). Oczywiście czas ten może się nieco skrócić lub wydłużyć, ze względu na gatunek ziemniaka oraz wielkość warzyw które gotujesz. Patak’s to nie tylko indyjskie klasyczne smaki, to też łatwy sposób na podkręcenie smaku klasycznych polskich czy europejskich dań.