Oto kilka moich przepisów: – polędwiczki z szynką parmeńską – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – kotlet schabowy – polędwica z marynowanym pieprzem – młoda kapusta Przygotowanie: ok 30 minut Składniki: – 2 steki np z antrykotu – świeżo mielony pieprz – 50 ml whiskey – 25 gram pikantnej musztardy, np Rosyjskiej – 40 gram brązowego cukru – 15 ml sosu worcestershire – 15 ml octu winnego (biały lub czerwony) – olej lub oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE: Steki wyjmijcie z lodówki na ok 1 godzinę przed smażeniem. Dla podkreślenia smaku do steku przygotowałam sos na bazie whiskey – uwierzcie mi że nawet osoby nie lubiące tego trunku (przykładowo ja 🙂 ) pokochają ten sos o bardzo intensywnym smaku. Po usmażeniu posypcie solą i przykryjcie na 3 min folią aluminiową naczynie na które je wyjęliście – mięso powinno chwilę odpocząć. Stek to wymarzone danie dla większości mężczyzn – spory kawałek mięsa, dobry sos i niewiele dodatków.