Zobacz też przepisy: – indyjskie chlebki naan LIMONKOWY KURCZAK PRZYGOTOWANIE: 60 minut + 2-4 h marynowania ILOŚĆ PORCJI: 2-4 SKŁADNIKI: – 4-5 podudzi z kurczaka – 200 ml jogurtu naturalnego – 3-4 łyżki pikli limonkowych Patak’s – do podania: ryż, pieczone ziemniaki lub chlebki naan – do podania: kiełki, sałata lub ulubione warzywa, kapary, świeże chilli lub jalapeno (opcjonalnie) Przygotowanie: Jogurt wymieszaj z piklami limonkowymi Patak’s i użyj przygotowanej marynaty do kurczaka. Kurczaka odstaw na 2 – 4 h do lodówki aby nabrał aromatu limonki i przypraw. Możecie znaleźć je też na półkach naszych supermarketów, Patak’s ma w ofercie pikle limonkowe, mango i moje ulubione pikle czosnkowe. Do upieczonego kurczaka możesz podać ulubione pikle – limonkowe, mango lub czosnkowe. Ważne aby zdjąć nadmiar marynaty z kurczaka przed włożeniem go do piekarnika, oraz ułożyć go tak aby nie był ściśnięty. Wyjmij kurczaka z lodówki i przełóż do płytkiego żaroodpornego naczynia lub na blachę do pieczenia. W połowie pieczenia odwróć kurczaka na drugą stronę aby zrumienił się ze wszystkich stron.