Będzie pysznie..... Składniki: 3 papryki słodkie podłużne (mogą być również lekko pikantne) 270 g serka typu feta 200 g serka śmietankowego kanapkowego 1,5 łyżeczki ulubionych ziół (u mnie zielona czubryca) 3 ząbki czosnku sól pieprz kilka gałązek świeżych ziół np rozmaryn,oregano,bazylia 800 ml wody 100 ml octu jedna łyżeczka płatków chilli oliwa z oliwek ok 100ml Przygotowujemy serek:mieszamy ze sobą ser kanapkowy i feta,dodajemy czubrycę lub inne zioła które lubicie,przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku ,posiekane świeże zioła,2-3 łyżki oliwy i doprawiamy do smaku pieprzem Każdy kawałek papryczki napełniamy gotowym serkiem i układamy na półmisku, polewamy oliwą z oliwek i dekorujemy świeżymi ziołami. W garnku zagotowujemy wodę z octem i płatkami chilli , wrzucamy na wrzątek nasze papryczki i gotujemy na małym ogniu 5 min po tym czasie przekładamy je do miski z bardzo zimną wodą. Robie je z różnych rodzajów papryki w zależności od pory roku i tego jakie można dostać w sklepie.polecam na każdą okazję, imprezę, lub po prostu na przekąskę. Jeśli chcecie żeby postały dłużej, nap 7-10 dni to poukładajcie je w słoju i zalejcie oliwą,tak żeby były przykryte i taki słoik przetrzymujemy w lodówce.