Ciasto: 150 g mąki dowolnego rodzaju 20 g kakao naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 banan 1 jajko 10 g masła 125 ml mleka Masa: 500 g twarogu półtłustego 300 g jogurtu naturalnego kilka kropel aromatu waniliowego 1 banan 25 g żelatyny 100 g erytrolu (lub więcej wg uznania) lub innego słodzidła Wartość odżywcza w 1 porcji (1/12 całości): wartość energetyczna – 193,8 kcal białko – 13,8 g tłuszcze – 5,8 g węglowodany – 23,8 g Dodatkowo: 300 g malin świeżych lub mrożonych 50 g gorzkiej czekolady min. 70 % kakao 3 łyżki suszonej żurawiny (opcjonalnie) Banana rozgnieć widelcem i zmiksuj na gładką masę razem z masłem i jajkiem. Powstałą masę przelej do formy na torty o średnicy 20 cm i piecz w temperaturze 180 ºC przez około 25 minut. Gdy masa zacznie tężeć wyłóż ją na czekoladowy spód z malinami i formuj “kopiec. Nadszedł czas na pierwszy na tym blogu tort! Włóż na 5 – 10 minut do lodówki.