Składniki: 12 g. świeżych drożdży 1/2 szkl. letniego mleka 400 g. mąki pszennej 1 łyżka cukru 1 jajko 3/4 łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego 1/4 szkl. Następnie przełóż ciasto na blat i wyrabiaj rękami, aż będzie gładkie w strukturze i elastyczne. Piramidki z niebieskiej kukurydzy wsypuj partiami do woreczka i rozgniataj dłonią na malutkie kawałeczki, wsyp do miski. Każdego palucha zanurz dokładnie w jajkach a następnie obtaczaj w okruchach z piramidek. Odkrawaj po kawałku ciasta, około 25 g., roluj na blacie drugie cienkie paluchy. Piecz paluchy w 180°C przez 15-20 minut, do zrumienienia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/02/paluchy-drozdzowe-z-chrupiaca-posypka.html