Chipsy z jarmużem

Anna
Przekąski
11.02.2020 19:44
Chipsy z jarmużem

Następnie do miski dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki słodkiej mielonej papryki oraz szczyptę papryczki chili. Następnie na nim rozkładamy pojedynczo liście jarmużu w taki sposób, aby nie zachodziły na siebie. Liście mieszamy z przygotowaną marynatą w taki sposób, aby każdy liść był pokryty oliwą. Opis Chipsy z jarmużem: Chipsy z jarmużem to zdrowa i błyskawiczna przekąska warzywna. Następnie dokładnie go osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego bądź jeżeli posiadamy, przy pomocy suszarki do sałaty. Z liści jarmużu usuwamy stwardniałe części (tzn. nerwy liściaste). Sezon na to warzywo trwa zazwyczaj od jesieni po zimę. Pamiętajcie, że jarmuż to doskonałe źródło kwasu foliowego, witaminy A, B i K, żelaza, wapnia, magnezu, miedzi i potasu. Sól 2 łyżki oliwy z oliwek Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 150 stopni i chipsy pieczemy przez około 8-10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/chipsy-z-jarmuzem/