Tarta z wiśniami, kokosem i kruszonką

Weronika
Ciasta
09.02.2020 8:58
Tarta z wiśniami, kokosem i kruszonką

Ponakłuwać widelcem i wstawić na 30 minut do lodówki wiórki kokosowe wymieszać z cukrem, mąką i roztopionym masłem na ciasto wysypać przygotowane wiórki kokosowe, wyłożyć wiśnie i zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej odłożone do lodówki ciasto piec w 180*C 55-60 minut do zrumienienia podawać posypane cukrem pudrem Tarta z wiśniami to świetny pomysł na pyszny deser. Polecam!300 g mąki orkiszowej jasnej180 g masła2 łyżki cukru pudru/ksylitoluszczypta soli3 łyżki lodowatej wody3/4 szklanki wiórków kokosowych2 łyżki cukru/ksylitolu2 łyżki mąki4 łyżki roztopionego masła1 paczka mrożonych wiśni - 450 gPrzygotowanie: Jeżli w sezonie letnim nie skusiłaś się na przygotowanie ciasta z wiśniami, bo przerażalo Cię mozolne drylowanie wiśni teraz możesz nadrobić zaległości. Miksować łopatką do otrzymania kruszonki, następnie wlewać po jednej łyżce lodowatej wody, aż ciasto zlepi się w kulę. rozmrozić wiśnie do misy robota wsypać mąkę, cukier, szczyptę soli i dodać zimne masło pokrojone w małe kawałeczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/02/tarta-z-wisniami-z-kokosem-i-kruszonka.html