Składniki: 600 g mięsa z indyczego udźca 3 papryki (żółta, zielona, czerwona) 1 cebula 1 ząbek czosnku olej do smażenia (u mnie kokosowy) 2 łyżki mąki bulion 250 ml skoncentrowanego przecieru pomidorowego sól, pieprz papryka słodka w proszku papryka ostra w proszku zielenina do podania Przygotowanie: - obraną cebulę pokroić w piórka, czosnek rozdrobnić, a kolorowe papryki pokroić w kostkę - mięso opłukać, osuszyć, wyciąć błonki, następnie pokroić w kostkę. Oprószyć przyprawami i mąką, obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu - cebulę i czosnek zeszklić, ściągnąć z patelni do rondla, w którym będziesz przygotowywać gulasz - na tej samej patelni podsmażyć mięso oprószone wcześniej mąką. Na patelnię wlać gorący bulion, zeskrobać resztki ze smażenia mięsa i dołożyć do garnka - dolać bulionu do mięsa, tak by go przykryć. Gulasz przygotowałam z mięsa udźca indyczego - świetny zdrowszy zamiennik dla mięsa wieprzowego i wołowiny.