Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ciastka – serduszka z czekoladą wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 40 min. Ilość porcji 8 i więcej osób 5 from 1 vote Ciastka – serduszka z czekoladą Potrzebne składniki 250 g mąki125 g masła125 g cukru pudru1,5 łyżki kakao1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli 250 g mąki pszennej 125 g masła (schłodzonego) 100 g cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 tabliczka dowolnej, ulubionej czekolady 1 łyżeczka kakao (do dekoracji) Trochę pracy z nimi jest i to widać, więc osoba, która je dostanie na talerz powinna docenić Wasz trud, a przy tym naprawdę to nic trudnego i pewnie nawet początkujący kucharz, sobie z nimi poradzi. takie zdobienie nie jest trudne, ja miałem tylko dużą foremkę serduszko i nie mogłem w środku wyciąć mniejszej, więc się męczyłem nożykiem. Musicie pilnować by się nie spaliły – jak się zrobią złote to wyjmujemy – ciasto nie było grube. Na serduszka bez otworów położyłem na środek po kostce czekolady. Jeśli zrobicie to z czekolady smakowej w ulubionym rodzaju wybranej osoby, dodatkowo zyskacie kilka punktów. Ciasto zawinąłem w folię i wsadziłem na 30 min. do lodówki. Takie serduszka z czekoladą pewnie trafią w niejedno. Wziąłem do łapki cienki patyczek i maczając go w kakao robiłem kreseczki w około ciasta, jednocześnie dociskając brzegi.