– Pałeczki w ziołowej marynacie Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pieczone podudzia indyka wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 3 podudzia indyka 1 łyżka miodu sok z połowy cytryny 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka dowolnych ziół na jakie macie akurat ochotę (tymianek, estragon, zioła prowansalskie) sól, pieprz 3 łyżki oleju Po godzinie sprawdźcie stan skórki, jeśli się przyrumieniła to wyjmijcie, jeśli nie to dociągnijcie trochę np. z opcją grill wtedy będzie bardziej chrupiąca. Możecie w trakcie pieczenia podlać mięso powstałym na dnie naczynia sosem, ale nie jest to konieczne. Czekanie możecie wykorzystać na Wasze sprawy i obowiązki – obiad sam się zrobi. Zero kombinowania, banalnie proste składniki, pyszna marynata i efekt końcowy: soczyste mięso, odchodzące wręcz samo od kości, lekko przyrumienione i nieziemsko smaczne. Przełożyłem podudzia z marynatą do naczynia żaroodpornego, podlałem wodą i wstawiłem do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Ilość porcji 3 osoby 5 from 3 votes Pieczone podudzia indyka Miskę przykryłem folią i wsadziłem do lodówki na 1 godzinę.