Składniki Porcja dla 2-3 os. podudzia z kurczaka, 6 szt. ryż biały, 2 woreczki cebula, 3-4 szt. przyprawa do kurczaka pikantna, 3-4 łyżeczki sól i pieprz, do smaku olej, do smażenia Składniki na zalewę: woda, 600 ml keczup pikantny, 3 łyżki zioła prowansalskie, 1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka chilli cayenne, szczypta cukier, 1 łyżeczka masło, 1 łyżka sól i pieprz, do smaku W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy 3 łyżki ketchupu, łyżkę masła, łyżeczkę słodkiej papryki, szczyptę chilli, łyżeczkę ziół prowansalskich oraz łyżeczkę cukru. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 60 minut, pod przykryciem – do momentu kiedy ryż wchłonie zalewę + na koniec 10 min bez przykrycia. Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy podudzia z każdej strony.