Pieczone tofurniczki czekoladowe - wegańskie

Martyna
Desery
27.01.2020 19:42
Pieczone tofurniczki czekoladowe - wegańskie

🙂 Składniki na tofurniczki: – 360g tofu naturalnego – 250g napoju kokosowego – 50g suchej kaszy jaglanej – 100g gorzkiej/deserowej czekolady – 50g masła orzechowego – 3 łyżki ksylitolu (lub więcej, jeśli lubicie słodkie) – 2 łyżki kakao Składniki na polewę: – 125ml napoju kokosowego – 50g gorzkiej/deserowej czekolady – szczypta soli A tak na poważnie… gotuję więcej niż publikuję tutaj, więc wiele przepisów spisuję na luźnych karteczkach, by móc w późniejszym czasie z Wami nimi się podzielić. Czasami bywa tak, że przepis zostaje opublikowany od razu po wykonaniu zdjęć, a czasami sięgam właśnie po stare przepisy, wszystko zależy od mojego humoru i od tego ile czasu mam na opublikowanie posta. Przepis na te tofurniczki miał pojawić się już ponad 4 lata temu i cały czas czekał na publikację. Dopiero po tym czasie wyciągamy je na blat i studzimy przez 1 – 2 godziny. Pieczemy przez 15 minut, a po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy kolejne 20 minut do czasu, aż tofurniczki zaczną delikatnie pękać. Sama zdziwiłam się jak stare są zdjęcia tych tofurniczków, ale właśnie dzięki takim zdjęciom i dzięki takim przepisom widzę jakiego doświadczenia i wprawy nabrałam przez cały okres prowadzenia bloga.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/pieczone-tofurniczki-czekoladowe-weganskie/