Grillowany przekładaniec warzywny

Agnieszka
Przekąski
27.01.2020 16:42
Grillowany przekładaniec warzywny

1 bakłażan 3 pieczarki 2 duże pomidory mozzarella suszone chili Marynata do warzyw: 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki soku z limonki 5 łyżek oliwy 2 łyżki wody 2 ząbki czosnku Sos jogurtowo – bazyliowy 200 ml jogurtu typu greckiego kilka listków świeżej bazylii 1 ząbek czosnku sól pieprz Bakłażana, pieczarki i pomidory pokrój w plastry. Następnie nabij na patyczek do szaszłyków w kolejności: bakłażana, pomidora, pieczarki, bakłażana, mozzarella i na koniec bakłażana. Wszystkie składniki na marynatę zblenduj i dodaj do niej pokrojone warzywa – odstaw na godzinkę do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/01/27/grillowany-przekladaniec-warzywny/