Pstrąg z orzechami

Obiad
27.01.2020 16:48
Pstrąg z orzechami

Zajrzyj do zakładki sklep i znajdź coś dla siebie! PSTRĄG Z ORZECHAMI Przygotowanie: 20 minut Ilość porcji: 2 porcje Składniki: – 1 opakowanie filetu z pstrąga tęczowego Marinero z Biedronki – 70 g orzechów włoskich – 1 ząbek czosnku – 40 g sera cheddar – 1 gałązka świeżego rozmarynu – 1 jajko – sól morska i pieprz – olej do smażenia – do podania: sałatka, kasza, ziemniaki lub ryż PRZYGOTOWANIE: Pstrąga wyjmij z opakowania, umyj pod bieżącą wodą i osusz za pomocą ręcznika papierowego. Nie muszę Wam tłumaczyć dlaczego warto sięgać po ryby w swojej codziennej diecie, ryby z wysokiej jakości hodowli są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Na rozgrzanej patelni połóż rybę panierką do dołu i smaż ją przez 3-4 minuty, po czym delikatnie obróć rybę i smaż minutę. Pstrąg Marinero z Biedronki pochodzi z polskich gospodarstw zrzeszonych w Stowarzyszeniu Producentów Ryb Łososiowatych. Możesz też inaczej panierować rybę, za pomocą pędzla kuchennego posmaruj ją jajkiem a następnie łyżeczką nałóż panierkę orzechową. Do misy blendera włóż włoskie orzechy łuskane, 1 ząbek czosnku, ser cheddar, listki świeżego rozmarynu oderwane od zdrewniałej gałązki. Za pomocą funkcji pulse lub poprzez włączanie i wyłączanie blendera rozdrobnij składniki tak, aby nie były bardzo drobne a miały wielkość zbliżoną do ziarenek pieprzu. Jest dostarczany do Biedronki codziennie, więc można tworzyć menu z jego udziałem przez cały okrągły rok! Mam dziś dla Was przepyszny przepis na pstrąga z orzechową skórką. Zanurz rybę w jajku a następnie w panierce orzechowej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/pstrag-z-orzechami/