Stek z polędwicy wołowej z czerwoną cebulą karmelizowaną w whisky z dodatkiem coca-coli

Agnieszka
Obiad
07.10.2019 14:16
Stek z polędwicy wołowej z czerwoną cebulą karmelizowaną w whisky z dodatkiem coca-coli

Karmelizowana czerwona cebula - cebula czerwona - 25 ml whiskey - 50 ml coca- coli - oliwa - sól Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, dodaj pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulę, dopraw solą i smaż, aż zmięknie. - 1 stek z polędwicy wołowej - masło klarowane - 3 ząbki czosnku - gałązka rozmarynu - pieprz - sól Smaż mięso w zależności jaki stopień wysmażenia lubisz (pamiętaj aby podczas smażenia polewać steka co jakiś czas masłem). Stek wyjmij z lodówki przynajmniej na 20 – 30 minut przed smażeniem.