U mnie nie przetrwał dłużej niż 2 dni, bo jest zbyt dobry 😀 KREM CZEKOLADOWY Z AWOKADO Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 dojrzały banan 2 łyżki syropu klonowego (lub syropu z agawy) Przykładowo zrobić rzadszy (mniej awokado, nieco więcej syropu klonowego/z agawy), użyć banana świeżego (bardziej wyczuwalny, lżejsza konsystencja kremu) lub przemrożonego (krem wyjdzie delikatniejszy w smaku, ale gęściejszy). Jako, że jest to krem czekoladowy z awokado, dziewczynki nazywają go awokadową nutellą 😉 Krem robię do placuszków, naleśników, ale świetnie też się sprawdza do świeżego pieczywa. Jedzą też słodycze w rozsądnych ilościach, ale zdecydowanie wolę, gdy jednak jest to coś w stylu takiego kremu. Wraz z kawałkami banana bez skórki i pozostałymi składnikami umieć w miseczce lub pojemniku blendera i zblenduj na gładką masę. Krem czekoladowy z awokado to pyszna wersja nutelli w wersji wegańskiej i przede wszystkim zdrowej! Resztki z miseczki czy słoika zbieramy bułką 😀 możesz też użyć go do przełożenia ciasta, wypełnienia kruchych spodów do babeczek/tartaletek, itp.