Pączki z "lodówki".

Joanna
Desery
24.01.2020 9:16
Pączki z "lodówki".

Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat podsypany delikatnie mąką,krótko wyrabiamy i urywamy małe kawałki ciasta,które rozpłaszczamy na dłoni,kładziemy na środek łyżeczkę marmolady i sklejamy,kulając w dłoniach okrągłą kulkę,układamy na ściereczce wysypanej mąką,delikatnie spłaszczamy,następnie nagrzewamy tłuszcz do smażenia i smażymy pączki na wolnym ogniu z obu stron na złoto. Składniki: 15 szt. 500 g mąki pszennej 125 g masła lub margaryny 1 szkl.zimnego mleka 50 g świeżych drożdży 2 jajka L 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Lukier: 1 szkl.cukru pudru 3 łyżki mleka parę kropli ulubionego aromatu Przygotowanie: Masło roztopić i przestudzić,jajka roztrzepać z cukrami,mąkę przesiać do miski,w kruszyć do mąki drożdże, wlać roztrzepane jajka,letnie masło i mleko. Tani i łatwy przepis na pączki,ciasto wyrasta w lodówce,same w sobie pączki są smaczne i pulchne. Po uformowaniu pączki można od razu smażyć,nie muszą wyrastać,chociaż ja pozostawiłam na 10 min.do napuszenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/2019/01/paczki-z-lodowki/