Roladki drobiowe nadziewane pieczarkami i serem mozarella

Effka
Obiad
26.01.2020 11:44
Roladki drobiowe nadziewane pieczarkami i serem mozarella

Do przygotowania naszych roladek będą Ci potrzebne: dwie pojedyncze piersi z kurczaka 250 gram pieczarek jedna kulka mozzarelli (około 100 gram) 1-1.5 cebulki dwa jajka dwie do trzech łyżek mleka dwie do trzech łyżek masła bułka tarta olej do smażenia natka pietruszki przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, kolendra opcjonalnie inne Twoje ulubione przyprawy do smaku Krok V Zwij każdą z połówek piersi kurczaka w roladkę w taki sposób, by nie wyleciał z niej nałożony przez Ciebie farsz. Gdy farsz z grzybów i cebuli będzie już gotowy, powoli i delikatnie przekładaj go na każdą z połówek piersi kurczaka. Maczaj każdą z nich w roztrzepanych jajkach (opcjonalnie z dodatkiem mleka), a następnie w bułce tartej. Roladki drobiowe z serem mozzarella i pieczarkami podać możesz w towarzystwie zarówno ziemniaczków, jak i ryżu, kaszy, czy też makaronu. Soczyste roladki drobiowe w połączeniu z delikatnym smakiem pieczarek i ciągnącym się serem mozzarella tworzą naprawdę wyjątkową kompozycję. Z pewnością przypadnie Ci do gustu nasz przepis na drobiowe roladki nadziewane serem mozzarella i pieczarkami. Smaż aż do miękkości grzybów, a w międzyczasie na każdą z przygotowanych połówek piersi kurczaka nałóż odrobinę natki pietruszki. Polecamy też zdecydowanie się na świeżo mielony pieprz czarny oraz świeżą natkę pietruszki – choć, oczywiście, suszona także sprawdzi się całkiem nieźle. Gdy osiągnie on odpowiednią temperaturę, delikatnie połóż każdą roladkę na patelni, a następnie smaż z każdej strony, dopóty nie osiągną one ładnego, złotego koloru. Następnie, gdy nałożysz już farsz, połóż na każdej z nich także trochę sera mozzarella. Roladki drobiowe nadziewane serem mozzarella i pieczarkami to bardzo proste danie, które przygotujesz w kilkadziesiąt minut. Na patelni możesz też rozgrzać nieco mniejszą ilość tłuszczu, a następnie jedynie delikatnie przesmażyć każdą z roladek. Krok I Delikatnie rozbij piersi z kurczaka, przekroiwszy je wcześniej na pół – uzyskasz dzięki temu cztery roladki. Doskonale sprawdzi się jednak także zawsze wtedy, gdy przyjmujesz gości, lub gdy chcesz popisać się swoimi kulinarnymi umiejętnościami i zaskoczyć członków rodziny atrakcyjnym wizualnie i pysznym posiłkiem. Do przygotowanych zgodnie z naszym przepisem roladek polecamy sos śmietanowo, koperkowy, jogurtowo-ziołowy, lub – jeśli preferujesz bardziej intensywne smaki – pieczeniowy. Roladki drobiowe nadziewane serem mozzarella i pieczarkami to pyszne danie obiadowe, które przygotować możesz bez jakiejkolwiek specjalnej okazji. Roladki drobiowe nadziewane pieczarkami i serem mozarella Szukasz doskonałej w smaku, aromatycznej alternatywy dla tradycyjnych kotletów? Po krótkiej chwili przełóż roladki drobiowe nadziewane serem i pieczarkami do żaroodpornego naczynia i dokończyć ich przygotowywanie w piekarniku. Całkiem nieźle w towarzystwie roladek drobiowych, naszym zdaniem, spisze się choćby prosta kapusta na gęsto. Pyszne i soczyste roladki drobiowe z serem i pieczarkami gotowe! Będą one bowiem wspaniale komponowały się z niemal każdym sosem i są idealnym dodatkiem nie tylko do ziemniaków! Każdy z nich idealnie podkreśli smak i aromat dania, pozwalając Ci delektować się każdym jego kęsem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://spicethingsup.pl/roladki-drobiowe-nadziewane-pieczarkami-i-serem-mozarella/