Czas przygotowania: 45 minut + 1 godzina marynowania Ilość porcji: 2 Składniki: 1 pierś z indyka 400 ml mocnej herbaty Earl Grey – zaparzonej z 4 łyżeczek sypanej herbaty ¼ dyni hokkaido 20 śliwek węgierek lub 10 dużych śliwek ½ cebuli 3 cm świeżego imbiru 2 gałązki świeżego rozmarynu 2 łyżki masła sól, pieprz Przygotowanie: Indyka kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy i zalewamy 200 ml herbaty. A jeżeli macie ochotę na inne rozgrzewające dania, to może spróbujecie ten gulasz z indyka z jabłkami i dynią? Co powiecie na herbaciany gulasz z indyka z dynią i śliwkami? Herbaciany gulasz z indyka z dynią i śliwkami Smakuje obłędnie! Rozgrzewający gulasz z herbatą Earl Grey Indyka zamarynowałam wcześniej w mocnej czarnej herbacie Earl Grey, a marynatę dodałam do gulaszu. Po tym czasie dodajemy śliwki i więcej herbaty – w zależności od tego, jak gęsty chcemy mieć gulasz. Na zimę najlepsze są rozgrzewające, ciepłe dania – najlepiej takie jednogarnkowe, żeby było jak najmniej sprzątania! Podsmażamy indyka około 5 minut, wyciągamy z rondla i odstawiamy.