Karnawałowe oponki - całuski

Monika
Desery
26.01.2020 12:50
Karnawałowe oponki - całuski

Jajka duże 2 - Masło 50 g - Śmietana 18% 2 łyżki - Ocet łyżka - Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki Przygotowanie: Do miski przełożyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto do czasu połączenia się składników. Składniki: (ok. 30 sztuk ) (szklanka 25 ml) - Mąka pszenna 500 g - Twaróg tłusty/półtłusty lub mielony 250 g - Cukier 1/2 szklanki - Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor na średnim ogniu. Za pomocą szklanki wycinać okręgi a dziurki zrobić za pomocą kieliszka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2020/01/karnawaowe-oponki-causki.html