Ziemniaki jak z ogniska.

Joanna
Obiad
01.06.2020 16:49
Ziemniaki jak z ogniska.

Ziemniaki użyć najlepiej takie nieduże, porządnie wyszorować pod strumieniem bieżącej wody, wrzucić do miski z wodą, następnie każdy ziemniak po kolei, obtaczać w mieszance mąki z przyprawami ( mąkę wymieszać z solą i wędzoną papryką, ja dałam jeszcze czosnek granulowany), układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Myślę, że super również sprawdzą się na grillu, do pieczonej kiełbaski czy karkóweczki, kto bardziej miastowy to pewnie nawet się nie skapnie, że to ziemniaki z piekarnika, taki psikus 😉 Wcinamy je w całości, ze skórką, można je robić kiedy nas tylko najdzie ochota. mąki pszennej 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku opcjonalnie 1 łyżeczka czosnku granulowanego opcjonalnie przyprawa do ziemniaków do smaku Przygotowanie:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/2020/06/ziemniaki-jak-z-ogniska/