Składniki na ciasto: 400 g maki 30 g drożdży 1 szklanka ciepłej wody z mlekiem, pół na pół (moja szklanka 230 ml.) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oleju Składniki na farsz: 2 średnie cebule 300 g pieczarek 250 g szynki 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1 pomidor 1/2 puszki tuńczyka 250 g sera żółtego 1 ząbek czosnku sól, pieprz, oregano trochę oleju do smażenia Wykonanie: Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę, uformować wałek i podzielić na części. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, następnie wyrośnięte drożdże i na końcu olej. W prawdzie, jest przy tym trochę więcej pracy, ale naprawdę warto :) Moje chłopaki uwielbiają. Wyrobione ciasto obsypać mąką i zostawić na godzinę do wyrośnięcia. Posypać serem, na to wyłożyć trochę farszu i znów ser. Odstawić na 15-20 minut. Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłej wodzie z mlekiem. Ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni 15-20 minut,