Składniki na pierogi z ciasta twarogowego z warzywami (około 20 sztuk): Ciasto: - 400 g mąki pszennej - 400 g twarogu półtłustego - 250 g masła - jajko Farsz: - 400 g pieczarek - 150 g sera żółtego - niewielka cebula - puszka kukurydzy - sporej wielkości papryka czerwona - sól, pieprz Przygotowanie Pieczarki i cebulę drobno siekamy, paprykę kroimy w kostkę. Pierogi z ciasta twarogowego z warzywami i serem żółtym to pyszne przekąski, od których nie można się oderwać. Ciasto dzielmy na trzy części i rozwałkowujemy na grubość nieprzekraczającą 0,5 cm. Na środek każdego z nich nakładamy kopiastą łyżkę nadzienia i składamy w trójkąty. Te pierożki sprawdzą się świetnie jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy albo jako przekąska na imprezie. Następnie dodajemy kukurydze odsączoną z zalewy i ser żółty starty na tarce. Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Kroimy na kwadraty o boku około 12 cm. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temp 180 stopni (aż lekko zbrązowieją). Na jednym nigdy się nie kończy!