Spód: opakowanie okrągłych biszkoptów ( około 150 g ) 2,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + 1 szklanka wody ( 250 ml ) 80 ml likieru Amaretto Masa serowa: 250 g serka mascarpone, w temperaturze pokojowej 1 szklanka jogurtu greckiego, w temperaturze pokojowej 130 g cukru pudru 1 szklanka śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 1 łyżka likieru Amaretto 10 g żelatyny ( 2,5 łyżeczki ) + 50 ml zimnej wody Dodatkowo: kakao do oprószenia Wykonanie: Biszkopty zanurzać na 2 - 3 sekundy w mieszance kawy i likieru i układać na spodzie foremki, jeden obok drugiego. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, następnie dodać ją do masy serowej w dwóch turach, delikatnie mieszając szpatułką lub łyżką. W naczyniu umieścić serek mascarpone, jogurt, cukier puder oraz likier i zmiksować na gładką, jednolitą masę. Prostokątną tortownicę o wymiarach około 27x17 cm lub okrągłą tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia ( sam spód ). Napęczniałą żelatynę postawić na niedużym ogniu i mieszając podgrzewać do całkowitego jej rozpuszczenia ( nie dopuścić do zagotowania, gdyż żelatyna straci swoje właściwości żelujące ). Na stężałym serniku ułożyć biszkopty namoczone w kawie - tak samo jak spód. Masa serowa: Żelatynę zalać wodą, wymieszać i odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Gotową masę serową wyłożyć na biszkopty w formie, wyrównać.