Drobiowe Roladki Nadziewane Szpinakiem, Pokrzywą I Serem Feta

Iwona

Obiad

22.01.2020 18:05

Drobiowe Roladki Nadziewane Szpinakiem, Pokrzywą I Serem Feta

Składniki 4 osoby: 2 pojedyncze filety z kurczaka 180 g mrożonego szpinaku np. w kostkach około 100 g sera feta lub sałatkowego Islos 2 ząbki czosnku około 1 szklanki młodych listków pokrzywy lub 4 łyżeczki pokrzywy pasteryzowanej <- klik sól, pieprz, słodka papryka 1 jajko 1 łyżka masła maka pszenna do obtoczenia lub bułka tarta 3. Farsz nakładamy na 3/4 długości fileta i zawijamy ciasno w roladkę obtaczając od razu w mące, tak postępujemy z każdym filetem. 4. Następnie każda roladkę obtaczamy w jajku i znów w mące lub bułce tartej. 1. Na patelni na maśle przesmażamy szpinak wraz z posiekanymi ząbkami czosnku i odstawiamy do przestudzenia. Jeśli nie macie dostępu do pokrzywy jakiejkolwiek pomińcie ją w przepisie, a roladki i tak będą smaczne :)

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/01/drobiowe-roladki-nadziewane-szpinakiem.html