Składniki Porcja dla 2 osób kiełbasa (ulubiona – u mnie śląska), 4 szt. cebula, 2-3 szt. pieczarki, 3-4 szt. (opcjonalnie) kasza gryczana, 2 woreczki olej, do smażenia surówka z ogórka kiszonego, przepis TUTAJ Wykonanie Kaszę gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Kiełbasę kroimy w ok 0,5 cm plasterki, dodajemy do patelni z cebulą i mocno obsmażamy (jeśli dodajemy pieczarki, kroimy je w kostkę, dorzucamy do patelni). Całość gotujemy ok 10 min. (do odparowania sosu – jeśli sos jest za rzadki można go delikatnie zagęścić wodą z mąką). Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://imadzik.pl/szybki-tani-smaczny-obiad-kielbasa-w-sosie-pieczeniowym-z-kasza-gryczana/