Składniki ciasto mąka, 2,5 szklanki masło lub margaryna, 1 kostka (250 g) cukier puder, 2 łyżki cukier waniliowy, 2 łyżki proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki cynamon, 2 łyżki jajko, 1 szt. serek homogenizowany waniliowy, 150 g jabłka średniej wielkości, 8 szt. lukier śmietana 18%, 1 łyżka cukier puder, 1 szklanka Wykonanie Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut, funkcja góra-dół, do czasu kiedy się zarumieni. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, wyśmienicie smakuje i pięknie się prezentuje. Lukier rozsmarować na gorącym upieczonym już cieście i zostawić do całkowitego wystudzenia. Jabłka obrać ze skórki, przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne.