Składniki Porcja dla 3-4 osób groszek konserwowy, 3 puszki czosnek, 2 ząbki bulion, 2 szklanki śmietana 18% do zup i sosów sól i pieprz gałka muszkatołowa, szczypta imbir, 0,5 łyżeczki pieprz cayenne lub chilli, szczypta masło, 1 łyżka groszek ptysiowy / grzanki / migdały / słonecznik (opcjonalnie) Podajemy z groszkiem ptysiowym, grzankami lub uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów lub słonecznikiem. Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Całość zalewamy bulionem, dodajemy masło i gotujemy 5-7 min. na średnim ogniu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://imadzik.pl/zupa-krem-z-zielonego-groszku/