Składniki ciasto francuskie, 1 op. kapusta kiszona, 500 g pieczarki, 500 g suszone grzyby, 2 szt. cebula, 1 duża jajko, 2 szt. sól i pieprz kminek, 0,5 łyżeczki czarnuszka, do posypania bulion, 0,5 litra Wykonanie Delikatne, puszyste paszteciki z wyrazistych farszem z kiszonej kapusty i pieczarek w towarzystwie czerwonego barszczu to jedna z propozycji wigilijnych potraw, ale są również świetną opcją na smaczny obiad. Pieczemy w nagrzanym do 220 st. C piekarniku ok 30 min. * farsz można zmielić w maszynce do mięsa, ja jednak wolę kiedy czuć kawałki pieczarek 😉 Smacznego 🙂 Kapustę z grzybami, cebulę i pieczarki wrzucamy do dużej miski, przyprawiamy solą i pieprzem (dużo pieprzu, farsz powinien być pierny), dodajemy kminek, roztrzepane 1 jajko i dokładnie mieszamy.