Bardzo fajne połączenie smaków i efektowny wygląd znajdą na pewno swoich amatorów 😉 Składniki szpinak mrożony (lub świeży), 450 g jajka, 4 szt. masło, 1 łyżka serek śmietankowy (Twój Smak, Philadelphia, Prezident, Bieluch, itp.), 350 g koperek, 1 pęczek łosoś wędzony, 150 g czosnek, 2 ząbki sól i pieprz, do smaku Zawijamy w roladę, następnie w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na min. 1 godz. Smacznego 🙂 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Gotowe i przestudzone ciasto szpinakowe wykładamy na ściereczkę kuchenną i zwijamy wzdłuż dłuższej krawędzi w rulon. Pieczemy w nagrzanym do 200 st piekarniku ok 20 min. na środkowej półce. Na dużą blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy masę szpinakową, tworzymy kształt dużego prostokąta. Serek śmietankowy przekładamy do dużej miski i mieszamy z pokrojonym koperkiem i wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.