Składniki mak, 500 g ulubione bakalie – u mnie: rodzynki, 150 g suszone morele, 100 g płatki migdałowe, 50 g orzechy włoskie, 50 g skórka z pomarańczy, 100 g woda, 700 ml miód, 4 łyżki olej kokosowy, 2 łyżki aromat migdałowy, kilka kropli Wykonanie Mak mielimy w młynku do kawy i przesypujemy do garnka. Dodajemy bakalie (u mnie: rodzynki, pokrojone morele, płatki migdałowe, pokruszone orzechy włoskie, skórka pomarańczowa), wlewamy wodę i dokładnie mieszamy. Przygotowana z ulubionych składników na pewno zaskoczy smakiem Waszych gości. *do zmielenia maku potrzebny będzie młynek do kawy Miód rozpuszczamy w rondelku z olejem kokosowym i dodajemy do masy makowej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://imadzik.pl/domowa-masa-makowa-z-bakaliami/