Składniki Porcja na ok 10-12 szt. pierś z kurczaka, 1 podwójna papryka kolorowa (u mnie czerwona i żółta), po 1 szt. cukinia, 1 szt. cebula, 2 szt. świeże pieczarki, 5-6 szt. przyprawa do grilla (u mnie przyprawa do grilla pikantna wymieszana z przyprawą do grilla ziołową) lub ulubiona przyprawa olej Wykonanie Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie. Pieczemy na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 200 st. C, góra-dół, ok 20 min. *krojenie cebuli żeby nie spadała podczas grillowania: na pół wzdłuż odkrawamy końcówki i na pół w poprzek Smacznego 🙂 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę Przekładamy do miski, posypujemy przyprawą do grilla (troszkę przyprawy zostawiamy) i lekko skrapiamy oliwą.