Marchewka w sosie słodko-kwaśnym

Magdalena

Przetwory

18.01.2020 18:47

Marchewka w sosie słodko-kwaśnym

Składniki Porcja na 7 słoików 300 ml marchewka, 1,5 kg papryka czerwona, 1 szt cebula, 1 szt (duża) przecier pomidorowy, 190 g keczup, 200 g (u mnie Włocławek) cukier, 1 szklanka sól, 1 łyżka pieprz, 0,5 łyżeczki olej, 0,5 szklanki ocet, 0,5 szklanki Wykonanie Słoiki wyparzamy i osuszamy. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Do dużego garnka dodajemy ocet, olej, keczup, przecier pomidorowy, cukier, sól, pieprz, pokrojoną paprykę i cebulę. Po wyznaczonym czasie wyłączamy grzanie i zostawiamy słoiki na ok. 15 min. Włączamy piekarnik na 120 st. C, góra – dół i od momentu osiągnięcia temperatury liczymy czas 20 minut. Blaszkę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i do zimnego urządzenia wstawiamy weki tak, aby słoiki nie stykały się ze sobą. Przepis dostałam od świetnej Pani Domu, która raczyła nas swoimi specjałami przy każdej wizycie w Jej domu. Paprykę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/marchewka-w-sosie-slodko-kwasnym/