Zupa gulaszowa

Magdalena
Zupy
17.01.2020 11:24
Zupa gulaszowa

Składniki Na duży garnek, ok 7-8 porcji łopatka wieprzowa, ok 800 g cebula, 2 szt. czosnek, 2 ząbki pieczarki, ok 200 g papryka czerwona świeża, 1 szt. pomidory krojone w puszce, 400 g (1 puszka) marchew, 1 duża bulion, 2 l papryka słodka, 1 łyżeczka papryka ostra, szczypta papryka wędzona, 1 łyżeczka kminek ziarenka, 1,5 łyżeczki liść laurowy, 3 szt. ziele angielskie, 5 kulek pieprz czarny, 5-6 kulek pieprz czarny mielony, do smaku sól, do smaku (opcjonalnie) olej, 4 łyżki lub smalec, 1 łyżka Wykonanie Łopatkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w niedużą kostkę. Cebulę, marchewkę i paprykę (ja obieram paprykę ze skórki) kroimy w kostkę, czosnek w drobną kostkę. Po ok 2-3 min. dodajemy pomidory z puszki oraz papryki (słodką, ostrą i wędzoną). Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Pieczarki dokładnie myjemy (nie obieram) i również kroimy w kostkę. Gdy mięso zmięknie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Następnie całość zalewamy bulionem, dodajemy kminek, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz kulki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/zupa-gulaszowa/