Puszyste racuchy z jabłkami

Magdalena
Dania mączne
17.01.2020 20:35
Puszyste racuchy z jabłkami

Składniki Porcja ok 15 szt. mąka, 170 g mleko, 150 ml jajka, 2 szt. cukier puder, 3 łyżki cukier wanilinowy, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 0,5 łyżeczki olej, 1 łyżka cynamon, 0,5 łyżeczki sól, szczypta jabłka, 3-4 szt. (najlepiej kwaśne) Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy porcje ciasta (ok 1-2 łyżki na porcję). Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Dodatkowo cukier puder, do posypania olej, do smażenia Jabłka obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Powoli wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy mleko, cukier puder i wanilinowy, olej, cynamon i szczyptę soli. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/puszyste-racuchy-z-jablkami/