Gulasz z łopatki wieprzowej

Magdalena
Obiad
17.01.2020 17:28
Gulasz z łopatki wieprzowej

Składniki Porcja dla 3-4 osób łopatka wieprzowa, 0,5 kg cebula, 1 szt. czosnek, 1 ząbek papryka ostra, szczypta papryka słodka, 1 łyżeczka sól i pieprz, do smaku ziele angielskie, 3 kulki liść laurowy, 3 szt. pieprz czarny, 5-6 kulek lubczyk, kilka listków lub magi rozmaryn, 1 gałązka grzyb suszony, 1-2 szt. mąka, do oprószenia mięsa ew. do zagęszczenia sosu olej, do smażenia bulion, 0,5 l Wykonanie Grzyby moczymy w ok 50 ml ciepłej wody. Aromatyczny, wyrazisty w smaku gulasz z łopatki wieprzowej idealnie komponuje się z kaszami, makaronami i ziemniakami. Namoczone grzyby dodajemy do mięsa – z wodą, w której się moczyły. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Jeśli wciąż jest za rzadki zagęszczamy go mąką wymieszaną z niewielką ilością wody (wlewamy do sosu i dokładnie mieszamy). Cebulę kroimy w piórka, c zosnek w plastry i dodajemy do patelni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/gulasz-z-lopatki-wieprzowej/