Sos chrzanowy do jajek na ciepło

Magdalena
Obiad
17.01.2020 17:30
Sos chrzanowy do jajek na ciepło

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 A pozostając w temacie jajek TUTAJ znajdziecie przepis na domowy majonez, zapraszam 🙂 Składniki chrzan tarty, 3-4 łyżki bulion, 250 ml masło, 2 łyżki mąka pszenna, 2 łyżki mleko, ok 1-2 szkl. W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę i cały czas mieszając (możesz to robić mikserem ręcznym) robimy zasmażkę o złotym kolorze. Jajka gotujemy na twardo, obieramy z e skorupek i przekrawamy na pół. Po chwili gotowania na małym ogniu cały czas mieszając, dolewamy małymi partiami mleko. Powoli, małym strumieniem dolewamy wystudzony bulion i dalej dokładnie mieszamy aby nie zrobiły się grudki. Na koniec dodajemy garść drobno pokrojonego koperku i mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/sos-chrzanowy-do-jajek-na-cieplo/