😉 Składniki twaróg tłusty lub półtłusty, 500 g masło, 200 g cukier puder, 1 szklanka herbatniki, 36 szt. kakao, 1 łyżka polewa masło, 100 g kakao, 50 g cukier puder, 120 g mleko, 4 łyżki mleka Jedno z ulubionych ciast mojego dzieciństwa 🙂 Bardzo proste w przygotowaniu i za każdym razem można je modyfikować poprzez różnorodne dodatki np. rodzynki, wiórki kokosowe, posypki i inne. Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Całość dokładnie mieszamy trzepaczką – nie gotujemy (jeśli polewa jest za gęsta, dodajemy odrobinę mleka). Tak przygotowane ciasto składamy w trójkąt – podkładamy dłonie pod boczne części i płynnym ruchem podnosimy do góry. Do roztopionego masła dodajemy kakao, cukier puder i mleko. Z powstałej masy odkładamy 1/3, przekładamy od osobnej miski i dodajemy kakao. Herbatniki układamy na foli aluminiowej – trzy rzędy po sześć ciastek.