Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec zgodnie z czasem podanym na opakowaniu ciasta francuskiego (u mnie 180 C -termoobieg, przez 20 minut). Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 serek śmietankowy 150 g surowego wędzonego boczku 1 cebula 1 pomidor szczypiorek pieprz opcjonalnie ser żółty Ślimaczki z ciasta francuskiego to najprostsze i najszybsze przekąski, które świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. Sprawdzą się również na każdej imprezie, a nadzienie możecie modyfikować według własnych upodobań, dodając ulubione warzywa i dodatki np. czosnek, oliwki, czy nawet orzechy. Pomidor przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/przekaski-z-ciasta-francuskiego/