😉 Składniki: 2 duże, dojrzałe awokado 4 jajka 20 g tartego parmezanu kilka plastrów boczku wędzonego sól, pieprz Sposób wykonania: Awokado przecinamy na pół wzdłuż i pozbywamy się pestki. Dla tych, którzy chcą zacząć dbać o to co jedzą mam przepis na pyszne śniadanie na dobry początek dnia. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200° na ok. 10-15 minut lub do momentu kiedy białko się zetnie. Kiedy awokado się zapieka smażymy nasz boczek na chrupko. Połówki awokado układamy na gniazdach i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe plastry boczku siekamy na mniejsze kawałki i odkładamy na bok. Gotowe awokado wykładamy na talerze i posypujemy kawałkami boczku. Po upływie wymaganego czasu nasze awokado posypujemy tartym parmezanem i zapiekamy jeszcze 2-3 minuty.