Składniki: - około 100 g kaszy jaglanej - kilka listków sałaty lodowej - kilka listków rukoli - około 100 g sera feta - kilka pomidorków koktajlowych - kilka czarnych lub zielonych oliwek - czerwona cebula - około 100-200 g krewetek - szczypiorek - 2 ząbki czosnku - oliwa - sól, pieprz - sok z cytryny Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, dodajemy posiekany czosnek i krewetki, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy około 5-7 minut na złoty kolor. Ugotowaną kaszę wsypujemy do miski, dodajemy porwaną sałatę lodową, rukolę, pokrojony w kostkę ser feta, przekrojone pomidorki, cebulę pokrojoną w pióra, oliwki, doprawiamy solą, pieprzem i niewielką ilością oliw. Wsypujemy do garnka, zalewamy około 1 1/2 szklanki wody i gotujemy do miękkości (około 15 minut).