Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: - 1/2 opakowania szpinaku baby - 2-3 czerwone cebule - 4 łodyżki selera naciowego - 300 g boczku wędzonego - 1 szklanka uprażonego słonecznika - 1 opakowanie sera feta - kilka suszonych pomidorów - 2 pęczki szczypiorku Sos: - 4 łyżki majonezu u mnie Hellmanns babuni - 5-6 łyżek jogurtu naturalnego - 1 łyżka miodu - 2-3 ząbki czosnku - sól - pieprz 1. Jest szpinak, seler naciowy, duża ilość szczypiorku, do tego podsmażony boczek, uprażone pestki słonecznika, suszone pomidory, ser feta i pyszny sos. 3.Na spód miski dajemy szpinak, następnie selera naciowego i boczek. Szpinak myjemy, selera naciowego kroimy w kostkę, tak samo fetę. Boczek kroimy w paseczki lub kostkę i podsmażamy na patelni. 2. Przygotowujemy sos: Do miseczki dajemy majonez, miód, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy.