Składniki: 2 szklanki ugotowanego ryżu – użyłam basmati Karoon 1/4 dużej żółtej papryki 160 g tuńczyka w kawałkach 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka naturalnego jogurtu 1 łyżka majonezu świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku Jeśli tak jak ja macie ugotowany wcześniej ryż (u mnie nic się nie może zmarnować), to przygotujecie ją dosłownie w kilka chwil. Sałatkę ryżową z tuńczykiem możecie śmiało podać w ramach śniadania, na przyjęciach lub zabrać ze sobą do pracy. Przygotowanie: Do miski przekładamy ugotowany (zimny) ryż i całego tuńczyka (jeśli jest w oleju, to należy go wcześniej odsączyć). Rada: Jeśli nie używacie majonezu możecie go pominąć i dodać w zamian drugą łyżkę naturalnego jogurtu. Prosta sałatka ryżowa z tuńczykiem Jak wiecie uwielbiam proste, szybkie i pyszne rozwiązania.