W sam raz do zrobienia na szybko, gdyż nie wymagają ani długiego wyrabiania, ani wyrastania. - 300 g mąki pszennej - 100 g masła - 100 g tartego żółtego sera - 3/4 szkl. gęstej, kwaśnej śmietany 18% - około 120-150 g sera feta - kilka suszonych pomidorów - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 łyżka suszonego tymianku - jajko Pomidory osączamy, kroimy na mniejsze kawałki. Wytrawne bułeczki – z fetą i suszonymi pomidorami Ciekawy pomysł na podanie czegoś innego na kolację znalazłam na stronie Każdy z nich spłaszczamy w dłoniach, na środek wykładamy po kilka kawałów sera feta, zlepiamy, formując okrągłą bułeczkę. Bułeczki przygotowane nie na drożdżach, a na proszku do pieczenia. Z dodatkiem suszonych pomidorów, tymianku oraz serem feta w środku. Dodajemy sól, roztarty w dłoniach tymianek oraz pokrojone w kostkę zimne masło. Bułeczki układamy obok siebie, zachowując odstępy, na wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.