Składniki: Ciasto – 1 ¼ szk. mąki – 3 łyżki cukru – szczypta soli – 125g masła – 3 łyżki lodowatej wody Nadzienie – 180 g białej czekolady – 130 ml śmietanki kremówki 36 % – 250 g serka mascarpone – 200 g owoców leśnych ( jagody, borówki, jeżyny, maliny itp) Przygotowanie:Wyrobić ciasto. Włożyć na ok. 30 minut do lodówki. po tym czasie wyłożyć formę na tartę o średnicy 28 cm, nakłuć spód i włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Piec z obciążeniem ok. 15 minut. następnie zdjąć obciążenie i piec jeszcze chwilę kolejne 10-15 minut, aż ciasto się lekko …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.i-lovelife.pl/kuchnia/tarta-z-biala-czekolada-i-owocami/