Oczywiście jak dacie samą goudę to też będzie dobrze. Smakowało:) Ciasto: 500 g mąki pszennej (u mnie typ 00) 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli morskiej 4 łyżki oleju szczypta gałki muszkatołowej około 270 ml ciepłego mleka Nadzienie: około 350 g serka śmietankowego 60 g tartego sera sokół 40 g tartego sera cheddar 2 kulki mozzarelli 300-400 g szynki około 100 g szynki parmeńskiej zioła prowansalskie granulowany czosnek sól, pieprz Do garnuszka kruszymy drożdże. Co prawda w nazwie mowa jest o trzech serach, a w składnikach wymienione są cztery rodzaje, a to dlatego, że rozbiłam sobie ser żółty na dwa moje ulubione sery – sokół i cheddar. Przygotowane pierogi układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20-25 minut (do zrumienienia). Odstawiamy na około 10 minut, do podrośnięcia. Wybór padł na mocno serowe z dodatkiem szynki. Na połowie ciasta drożdżowego kładziemy plasterek szynki parmeńskiej. Ciasto składamy na pół i zlepiamy brzegi (można je nawet nieco zrolować). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. Serek śmietankowy łączymy ze startym serem (cheddar i sokół lub gouda) oraz pokrojoną szynką. Mozzarellę osączamy z zalewy, kroimy na cienkie plasterki.